moblog uk

mattblogger's moblog

by mattblogger

user profile | dashboard | mattblogger maps

for rina, daniel & puteri... "MOMENTO FROM PAPA"..with luv from papa!!!

Recent visitors

rss rss feed

dah sampai...

jugak akhirnya...abg daniel dan adik puteri seronok sangat...sempat papa amik gambar family papa depan jambatan sg melaka tu...
7th Apr 2008, 08:44   comments (0)

berborak santai..

seronok dan happy papa dengar celoteh abg daniel cerita pasal sekolah, kwn2 kat sekolah dan adik puteri pulak sibuk dgn cerita dia...abg daniel amikkan gambar papa dgn adik puteri... walaupun tak dapat bermain tapi anak2 papa seronok semalam keluar dgn papa dan mama... papa sayang daniel...papa sayang puteri...
7th Apr 2008, 08:41   comments (0)

kat taman rekreasi...

hari hujan...tak jadi gi jom heboh pasal parking susah sangat...mama pun tak suka pergi..mama cakap tak de apa sangat...papa sebenarnya dah janji dgn abg daniel nak bawak gi main BUNGEE kat eyes of malacca...tapi mlm baru bukak...so papa layan anak2 papa kat tmn rekreasi... kesian anak2 papa tak leh main apa2 pasal hujan dan licin....jalan2 aje le sambil bergurau santai dgn anak2 papa... masa mama bawak adik puteri berjalan menyusuri sungai kat depan tu adik puteri nyaris2 terpijak ular...alhamdullilah mama cepat perasan dan tidak ada kejadian yg tidak diingini berlaku...besar jugak ular tu warna tanah memang susah nak perasan...mama beritahu papa...lain kali tak yah bawak kat sini budak2...mama warning papa..ok papa cakap...
7th Apr 2008, 08:36   comments (0)

dlm kereta...

abg daniel tidor jap..mama pakaikan anting2 pada adik puteri...
7th Apr 2008, 08:30   comments (0)

kol 3 ptg semalam...

kelakor papa tengok abg daniel...mama pun rase kelakor pasal kol 3 ptg semalam abg daniel mandi...lepas mandi aje terus pakai baju lawa..bersiap2 dan tanya mama...mama tak siap2 lagi ke?? mama tanya nak gi mana?? nak ajak papa keluar..daniel jawab pendek...pehh mcm dah bujang anak papa ni...dah pandai buat keputusan utk sesuatu perkara...syabas anak papa...
7th Apr 2008, 08:27   comments (0)

kereta papa tak siap lagi...

dah 3 hari dah...mcm mana papa nak gerak ni?? pehh bakau darah jugak...papa baru call budak wshop...cakap petang ni baru siap....ok papa tunggu lagi... kat umah papa snap adik puteri tengah main bubble dan abg daniel tengah buat homework... dan mama tengah ajar abg daniel... kalau mama marah daniel menangis... kalau tengok cartoon berjam2 boleh tahan mata...mama berleter... papa peratikan aje.. nak ajar budak2 ni kena kesabaran yg tinggi...
5th Apr 2008, 08:41   comments (0)

kereta papa tak leh start...

dah 2 hari dah....bukan masalah engine tapi masalah kunci keta papa tak leh start...ibu kunci kat dlm tu dah rosak...papa dah hantar utk repair...baru papa called azmi workshop beritahu papa mungkin esok baru siap pasal gigi mata kunci dah rosak teruk...makan masa nak betulkan...ok le papa cakap...SABAR..SABAR..SABAR...ni papa tengah tunggu asri amik papa kat umah...sambil tu papa lepak santai dengan anak2 kesayangan papa daniel dan adik puteri.. hari ni tak hujan papa plan nak tabur flyers... peratikan dan cium anak2 papa dapat hilangkan tension papa sikit... banyak bende nak bayar ni... hutang bank dan sebagainya...tapi WHAT THE HELLL?? LIFE MUST GO ON... esok ada SURE HEBOH papa plan nak bawak anak2 papa keluar jalan2 esok... dah 3 minggu daniel dan adik puteri tak keluar dgn papa ni ek... itu hari daniel jalan2 dgn pak itam aje kan... ok esok kita keluar satu family k....papa pun nak releasekan tension papa sikit ni... tapi yg pasti KALAU ANAK2 PAPA ADA BERSAMA PAPA YG LAIN BAGI PAPA TAK PENTING LAGI.... YG LAIN2 BOLEH CARI... BOLEH SELESAIKAN...TAPI ANAK2 PAPA TIDAK ADA PENGGANTINYA...SEGALA2NYA BAGI PAPA...papa sayang daniel...papa sayang puteri...
4th Apr 2008, 07:49   comments (0)

adik asri empire...

gambar bawah sekali papa dgn asri kat melaka sentral...buat table talk...alhamdullilah adik asri dgn boyfriendnya joined BEG... ptg semalam jumpa nazar dan bob kat kedai mamak tanjung cafe...kita org discuss dan borak santai....MAD EMPIRE repurchase 1 kedai lagi so keseluruhan kedai adalah platinium 7 kedai..well done bob dah boleh closed platinium sekarang...dan sudah yakin buat table talk sendiri...bulan ni memang agak slow sikit momentum...bagi papa perkara biasa dlm perniagaan...yg penting papa akan pandang ke hadapan tidak akan toleh belakang lagi...bayangkan wajah anak papa daniel dan puteri PAPA AKAN MARA KEDEPAN SETAPAK LAGI...SETAPAK LAGI....SETAPAK LAGI.... yg lain tidak penting bagi papa..yessssssssss BEG!! logo dah siap ni so bila nak amik ni?? papa mintak nazar buat collection...
4th Apr 2008, 07:38   comments (0)