moblog uk

mattblogger's moblog

by mattblogger

user profile | dashboard | mattblogger maps

for rina, daniel & puteri... "MOMENTO FROM PAPA"..with luv from papa!!!

Recent visitors

rss rss feed

berebut jam tangan...

cousin daniel..hakim ni memang kedekut sedikit dgn barang2 dia...dah..dah...papa cakap dgn daniel...lepas tengok jam tu kasi balik abg hakim....papa bukan tak nak belikan lagi jam tangan abg daniel tapi selalu aje rosak dan hilang....membazir aje kalau belikan...mama bising dgn papa kalau asyik belikan barang2 abg daniel...
19th Feb 2008, 07:31   comments (0)

mama suapkan anak2 papa makan...

abg daniel mintak papa rm10 esok nak beli buku cerita kat sekolah..ok papa cakap... sibuk dia memilih buku mana dia nak beli...janji dgn papa lepas beli tu baca..jangan tak baca...k.. daniel pilih 7 buah buku...ada promosi kat sekolah sebuah rm1 aje...darling kena herdik dgn papa sikit terus merajuk.pasal papa tak beri dia main gunting...kan bahaya tu kan...cousin daniel.hakim pun ada kat umah...dia satu sekolah agama dgn abg daniel...kat bilik tadi sempat papa snap declaration ONE MINUTE MILLIONAIRE yg papa print pada tahun 2005 dulu....masa tu papa tengah gila main internet investment, hyip, forex dan berangan nak jadi jutawan internet...tapi nyata pilihan papa masa tu tak mendatangkan hasil...tapi papa tak pernah serik dan putus asa utk mengejar status JUTAWAN INTERNET...sampai sekarang cita2 papa itu masih tertanam kukuh dlm diri papa ini...alhamdullilah papa sudah jumpa PLATFORM YG TEPAT iaitu E-COMMERCE UPTREND ini.... terbukti telah melahirkan 29 jutawan dlm masa 3 tahun saje...papa akan teruskan perjuangan papa sampai papa berjaya bergelar JUTAWAN INTERNET... papa now adalah THE MILLIONAIRE IN THE MAKING....kalau papa harus menunggu 3, 5 atau 10 tahun lagi ke papa akan teruskan.. moga Allah memberkati usaha papa utk merealisasikan impian BEG ini...Amin.
19th Feb 2008, 07:18   comments (0)

abg daniel melalak kat sekolah...

mama beritahu papa dlm kol 10 pagi tadi mama gi sekolah...time tu time sekolah rehat...mama kekadang pergi sekolah waktu rehat saje nak tengok abg daniel....tiba2 kwn daniel panggil daniel kat kantin cikgu nak jumpa....rupanya abg daniel belum kena injection BCG lagi...oooo abg daniel kelentong papa dgn mama ye...itu hari cakap dah kena inject dgn doktor... abg daniel seorang aje yg belum kena inject pasal hari tu dia bercuti sunat 2 minggu... kenapa abg daniel tipu papa ni?? papa tak suka tau... mama beritahu papa lagi abg daniel terpekik terlolong kat sekolah...satu sekolah dengar dia menangis...berlari sana sini kat sekolah takut kena inject...alamak hai mcm tu pulak jadi..daniel tanya mama...ma..sakit tak..? beberapa kali..geram mama dibuatnya..badan besar tapi tak tahan sakit... ok..ok..lain kali jangan buat mcm tu lagi ye sayang...malu..dah besar2 buat perangai mcm tu kat sekolah..sempat abg daniel tunjukkan papa bahu dia yg kena inject tu....apa lah anak bujang papa ni?? tak rock le.... gambar lain pulak gambar adik puteri papa snap...berapa kali papa cakap kalau tengok tv tu jangan dekat sangat darling...? nanti mata sakit kena pakai cermin mata mcm papa nanti...tak lawa lagi nanti...
19th Feb 2008, 07:05   comments (0)

goodnite daniel...goodnite darling papa.

syoknya tengok anak2 papa tidor...papa sampai umah kol 2.30 pagi tadi...tengok dan cium anak2 papa..hilang penat papa... anak2 papa ni le penyuntik semangat papa selama ini... papa sayang daniel...papa sayang puteri... papa ingin tujukan lagu KENANGAN TERINDAH dari SAMSON (lagu favourite papa) khusus utk kedua anak papa ini dan tak lupa juga kpd isteri papa tercinta...mama...BILA YG TERTULIS UTK KU ..ADALAH YG TERBAIK UNTUK MU...KAN KU JADIKAN KAU KENANGAN ....YG TERINDAH DALAM HIDUPKU...... anak2 papa adalah ANUGERAH YG TERINDAH DLM HIDUP PAPA....momento from papa...with love..papa aka mattblogger
18th Feb 2008, 18:56   comments (0)

2 bakal leader hebat SUHAIRA EMPIRE...

(viewed 368 times)
cikgu herman dan cikgu md noor yg papa dan nazar tengah fokus... antara 2 leader hebat bakal di hasilkan oleh SUHAIRA EMPIRE dlm masa terdekat ini.... selain razali, bob dll... kalau cikgu amir dan cikgu aizan boleh berjaya bergelar JUTAWAN.....kenapa tidak 2 org cikgu hebat ini?? papa nampak kemahuan dan semangat dlm diri mereka ... walaupun mereka cikgu tetapi apa yg papa respek kat 2 org cikgu ini adalah THEY ARE TEACHABLE...!!! dia org boleh diajar dan boleh mengajar... salute cikgu..!! syabas pada nazar yg papa nampak mampu melahirkan barisan leader hebat dibawah jaringannya... lepas ni papa akan fokus pada kaki lain papa iaitu rogayah empire, sapri empire dll....memang niat papa nak pastikan pada tahun ini 2008 semua BEG members buat duit.... tetapi satu aje papa harapkan dari all members supaya mereka dapat rapatkan barisan dan bersabar... dlm perniagaan ini THE MORE WE LEARN..THE MORE WE EARN...!! so mari kita together - gether (bahasa pasar) buat duit tahun 2008 !
ni...
18th Feb 2008, 18:34   comments (0)

buku DR IRFAN KHAIRI....

dlm kol 10pm cikgu md nor dan cikgu herman bawak 2 org prospek...alhamdullilah positif kena flw up...papa tertarik dgn buku yg dibeli oleh cikgu herman...papa memang pembaca setia blog dr irfan khairi ni... memang bagus kita belajar dari org yg telah berjaya dan bergelar jutawan internet ni... di sini papa ingin ucapkan syabas dan tahniah kpd SUHAIRA EMPIRE kerana setakat hari ni dlm bulan febuari dia telah closed lebih kurang 30 kedai...nazar sms papa ptg tadi yg dia belum puas hati lagi...excellent tu bro... lipat kali gandakan usaha sehingga berjaya dan terus berjaya....papa perasan ramai leader yg boleh lahir dari SUHAIRA EMPIRE ni... go...go..go...BEG....
18th Feb 2008, 17:45   comments (0)

table talk....

BEG buat table talk kat bawah..kedai mamak aje...alhamdullilah usaha papa utk buat duplikasi dah nampak hasilnya... bob pun papa tengok dah pandai goreng2 dgn prospek dia amin...OTHMAN EMPIRE (komando) di bawah jaringan SUHAIRA EMPIRE datang bawak prospek...alhamdullilah... semua org nak kerja senang so dgn DUPLIKASI PROSES aje yg boleh meringankan semua beban ... yg ringan sama dijinjing yg berat sama dipikul....spirit yg macam inilah yg papa ingin terapkan dlm BEG.... SEMUA ORG BELAJAR DAN MENGAJAR....!!! NAK JADI JUTAWAN ATAU BERJAYA TAK PERLU MENJADI PERFECT DAN HEBAT....SEMUA ORG HEBAT.... YG PENTING SAMA2 KITA SEMUA RAPATKAN BARISAN....YA MARI KITA SEMUA RAPATKAN BARISAN... !!! RAPATKAN BARISAN!!! disini papa ingin mengucapkan jutaan terima kasih dan setinggi2 penghargaan kpd semua BEG members yg sama2 bertungkus lumus utk menjayakan perniagaan kita bersama ini....
18th Feb 2008, 14:48   comments (0)

papa bersama BEG members....

bob bawak prospek student cosmopint...positif....bincang dgn nazar and we decided to conduct our own biz preview start hari esok selasa.... tujuan papa adalah utk adakan duplikasi dan lahirkan beberapa speaker lagi utk BEG.... tahun 2008 ni banyak aktiviti yg kita org nak jalankan dan tanpa speaker sukar utk berjalan lancar....papa sempat bincang dgn bob pasal tshirt group...mana quotation nya?? esok bob akan beri papa... mana business card BEG? papa tanya lan..hari rabu ni baru siap....alhamdullilah... memang cabaran bagi papa utk menghidupkan BEG ini....tapi papa yakin papa akan berjaya kerana papa tahu apa yg papa buat dan papa sudah ada halatuju yg jelas utk semua members BEG...go..go...go...BROTHERS EMPIRE GROUP (BEG)... 2008/2009/2010 adalah tahun target papa untuk mencapai kejayaan bersama group members yg lain.... papa sayang daniel....papa sayang puteri...
18th Feb 2008, 14:36   comments (0)