moblog uk

mattblogger's moblog

by mattblogger

user profile | dashboard | mattblogger maps

for rina, daniel & puteri... "MOMENTO FROM PAPA"..with luv from papa!!!

Recent visitors

rss rss feed

projek apa tu..??

projek buat $$$$$$$$$$$$ ....no heart feeling, its just a business!! ptg tadi papa dgn lan datang awal kat ceng..kita org tengah finalised powerpoint presentation... modify sana sini sikit dan papa suruh lan masukkan gambar2 dari majalah apprentice dll.... papa nak power point presentation papa tak lari jauh dgn cara papa buat table selalu tu...so tak le kekok sangat... dah siap nanti papa akan praktis perlahan2... dengan praktis dan buat selalu berulang2 kali papa yakin papa akan dapat tingkatkan lagi penyampaian papa dari baik kpd lebih baik..dan lebih baik...itu yg papa harapkan... lepas ni papa akan gilap bakat papa pulak dlm PUBLIC SPEAKING...public speaking ni pun kena ada skill jugak... tapi tak pe biar papa larong dulu lepas tu papa baikinya dari masa ke semasa... TARGET PAPA TAHUN 2008 INI UTK DUPLIKASI TABLE TALKERS (betul ke english papa ni...he..he..he.tak pe nanti papa tanya cikgu md noor yg pakar bahasa inggeris tu) SERAMAI YG MUNGKIN DAN JUGAK GILAP BAKAT PAPA SENDIRI DLM PUBLIC SPEAKING SEKALIGUS MELAHIRKAN SERAMAI MUNGKIN SPEAKER2 HEBAT UTK BEG GROUP... halatuju BEG semakin jelas papa nampak... tahun 2008 ini adalah tahun utk papa fokus kepada MELAHIRKAN BARISAN LEADER2 HEBAT DIBAWAH JARINGAN BEG...LEADERS CREATE LEADERS...YESSSSSSSSSSSSSSSS....GO...GO...GO...BEG.... daniel...puteri.. doakan papa berjaya ye sayang ... papa buat ini semua utk anak2 papa...utk masa depan anak2 papa dan jugak keluarga tercinta papa... moga impian papa utk merubah kehidupan keluarga papa dan sekaligus meningkatkan tahap ekonomi keluarga kita tercapai... UNTUK GAGAL KITA BOLEH REKA 1001 ALASAN TAPI UNTUK BERJAYA KITA HANYA PERLU 1 ALASAN SAHAJA...bagi papa alasan papa utk berjaya adalah ANAK2 PAPA.. so papa harap BEG members yg lain pon mesti adakan 1 alasan yg kukuh utk buat perniagaan ini kerana tanpa ALASAN YG KUKUH ....perlayaran yg jauh lagi terasa jauh dan memenatkan... fikir2kan dan renung2kan lah bersama... jangan toleh belakang lagi...ada HANTU...pandang hari ini, esok tahun 2008, 2009 & 2010 apa yg ingin kita capai dlm hidup kita ini...KALAU INGINKAN PERUBAHAN YG TOTAL DAN DRASTIK INILAH MASANYA..DAN INILAH TIKANYA.... salam hormat utk semua BEG members....from papa aka mattblogger (the FOUNDER)
20th Feb 2008, 19:53   comments (0)

port baru BEG...

utk buat table talk dan business preview adalah kat bawah biz center ceng, kat kedai mamak bawah...papa berseloroh dgn lan lepas ni kita order teh o atau teh ais pakai jag aje...prospek datang tuang aje...alhamdullilah mlm tadi bawah SUHAIRA EMPIRE telah masuk lagi 9 kedai baru..TAHNIAH & SYABAS bro...tahniah jugak kpd SUNNY EMPIRE & ZAIDI EMPIRE... dan papa ingin ucapkan SELAMAT DATANG KE BEG KPD MD NOOR & RASIDI EMPIRE.... yg join pada malam ini...razali, cikgu md noor dan cikgu herman masing2 ada bawak prospek...excellent...papa happy dgn semangat yg ditunjukkan oleh all BEG members.... cikgu azizah dan suami hidayat khan pun datang sama...yessss semua kena RAPATKAN BARISAN... kita sama2 belajar dan mengajar...sama2 kita BINA perniagaan ini...dan sama2 kita BERJAYA...BERSAMA2 KITA TEMPUHI... SAAT GEMILANG AKAN TIBA....masih ingat lagi lagu tema BEG..ella...??? papa harap semua BEG members akan menghayati lagu tersebut...
20th Feb 2008, 19:18   comments (0)

daniel dgn 10 buah buku ceritanya...

nanti kita boleh baca kat tepi pantai ye daniel...daniel baca sama2 dgn papa k..mama tengah dok lepak baca suratkhabar tu...tak perasan papa snap..he..he.he..
20th Feb 2008, 11:37   comments (0)

omega plus..

adik puteri panjat kerusi nak amik omega plus... papa baru aje orderkan lagi sebotol omega plus utk anak2 papa dan jugak 2 cleanse up utk mama... biar anak2 papa mempunyai minda yg sehat dan cergas..papa akan pastikan bekalan yg mencukupi setiap bulan utk anak2 papa...papa snap jugak gambar2 buku2 cerita yg dibeli oleh abg daniel kat pameran buku di sekolahnya..abg daniel beli 10 buah buku kesemuanya >..abg daniel gunakan duit rm10 yg papa berikan pada nya..good boy...tapi jangan tak baca pulak ek... senang2 nanti bila papa ada kelapangan papa akan bacakan buku2 tu pada abg daniel dan adik puteri...
20th Feb 2008, 11:33   comments (0)

bob....

(viewed 348 times)
papa bincang dgn bob pasal projek baju tshirt BEG....insyaAllah dlm masa terdekat ini BEG akan keluarkan tshirt kami sendiri utk identiti group...cikgu md noor dgn lan sibuk berbincang... bincang apa tu ek..??? ptg tadi papa berbincang dgn KJ pasal preview hari selasa. untuk BEG group...KJ beritahu papa hari selasa mlm memang center kena tutup... dan KJ beri 2 hari utk BEG ..hari sabtu dan ahad (utk training dari kol 1pm -5pm dan jugak utk buat biz presentation)... ok papa cakap pada KJ... tq bro... papa happy dgn keputusan KJ itu... 2 hari itu papa akan gunakan sebaik mungkin utk membuat aktiviti2 yg bermanfaat utk all BEG members...papa yakin dgn sokongan leaders sedia ada dan leaders2 yg akan datang insyaAllah BEG pasti berjaya... Amin..
19th Feb 2008, 19:40   comments (0)

table talk..

ptg tadi papa jumpa sapri empire kat subaidah jln hang tuah..bincang sikit.. papa memang nak bantu abg sapri ni supaya bisnes dia berkembang...cuma papa pesan pada dia supaya lebih bersabar dan tukar sikit negative attitude yg dia ada sekarang..rapatkan barisan...ptg dlm kol 5 ptg papa jumpa cikgu md noor...kita org jumpa prospek seorang cikgu jugak...positif tapi nak buat kajian sikit terlebih dahulu..ok papa cakap... kena flw up...cabaran...cabaran...settle aje table talk nak gi ceng...keta papa pulak buat hal... kunci tak leh nak start...terpaksa panggil pomen kwn papa baru boleh start... bukan apa katanya...kunci terlock kat dalam secara elektronik... keta mercdz dan bmw selalu buat hal mcm tu katanya...oooh... so azmi cadangkan pada papa supaya jangan tanggalkan kunci ... matikan enjin aje... kunci biar dlm keta..pehh..mcm tu pulak...lock gunakan alarm aje... esok dia suruh papa hantar kat kedai dia utk cek balik....ok le papa cakap..janji papa dapat gi ceng pasal kol 8.30 ada prospek nak datang...kena buat table talk...papa buat table talk utk 2 org prospek papa sendiri dan seorang prospek utk sunny empire....nazar pulak akan handle prospek cikgu herman dan cikgu md noor... alhamdullilah papa nampak kerjasama papa dengan nazar SUHAIRA EMPIRE menjadi...we can work closely happily... tolak ansur dan toleransi kami cukup mantap...papa harap perkara baik sebegini dapat DIDUPLIKASI kpd yg lain...WE WORK TOGETHER...WE GROW TOGETHER BRO... GO..GO...GO..BEG!!
19th Feb 2008, 19:09   comments (0)

mama hantar abg daniel sekolah...

(viewed 345 times)
mama hantar sekali cousin daniel...hakim ke sekolah agama... adik puteri pun ikut sekali..1 motor naik 4 org sekali... kelakor papa tengok..tapi itu adalah antara aktiviti mama setiap hari... kesian mama kan..panas2 tu... tak pe sabar mama dan anak2 papa..kalau ada rezeki nanti papa akan keluarkan keta mercedez baru dan keta papa sekarang papa akan kasi mama pakai...itu hari papa memang ada plan nak amik keta kancil kasi mama pakai tapi tak cukup budget...so tak pe doakan papa berjaya...papa akan dapatkan kenderaan utk mama..lah ni papa kena bayar banyak hutang bank papa yg lama2 dulu...2008 ni papa nak settlekan hutang2 tu dulu... lepas tu papa akan lega sikit .... penat bayar hutang ni kan... tapi apa boleh buat....papa kena bayar le segala kesilapan lalu yg papa lakukan... hutang personal loan, biz loan, kredit kad dll.... pehhh.. tak baik mengeluh kan daniel.... setiap masalah papa kena hadapinya dengan bijaksana...
19th Feb 2008, 18:54   comments (0)

anak bujang papa tengah bersiap2...

nak gi sekolah agama...abg daniel ni memang pandai melaram...pergi sekolah pun nak spray minyak wangi... nak pergi mana2 papa perasan abg daniel ni prihatin kpd penampilan dia...bahagian rambut keutamaan dia...papa kekadang saje aje tengok gelagat abg daniel yg sedang melaram tu.. dia suka pakai gel dan pacak2an rambut dia..
19th Feb 2008, 12:46   comments (0)