moblog uk

mattblogger's moblog

by mattblogger

user profile | dashboard | mattblogger maps

for rina, daniel & puteri... "MOMENTO FROM PAPA"..with luv from papa!!!

Recent visitors

rss rss feed

aktiviti papa today...

kol 3 pm papa ada jumpa prospek sapri empire tapi prospek nya seorang yg negatif...papa mcm biasa buat presentation tiba2 prospek tu tanya ni meniaga kena keluar modal ke?? aah..papa jawab...satu kedai rm532... terus dia angkat kaki...he3x pehh macam2 hal dan ragam org2 yg papa jumpa... kekadang kelakor pun ada....rupanya prospek ni polis ipk tengah banyak masalah..keta kena tarik..along cari dll..ok le bang sapri...jangan putus asa... kita tangkap gelak aje le kalau jumpa prospek mcm ni.... alhamdullilah abg sapri positif dan tak luntur semangatnya...kol 7.45 pm papa kat pantai rombang jumpa cikgu warda utk aktifkan dia balik....papa beritahu bawah nazar sudah masuk grup cikgu dan mereka laju..papa kasi semangat pada warda...lepas tu mlm dlm kol 9pm papa gi ceng jumpa BEG group...alhamdullilah mlm ni tadi masuk lagi 5 kedai bawah SUHAIRA EMPIRE... papa naik atas biz center jap beli cp dan ajar cikgu md noor registration..cikgu md noor daftar kan 3 kedai..TAHNIAH MD NOOR EMPIRE... alhamdullilah DUPLIKASI dlm BEG group telah nampak hasilnya...yess tahun 2008 ni tahun kita BELAJAR & MENGAJAR..!!!
23rd Feb 2008, 05:32   comments (0)

puteri makan buah epal..

papa nak sikit boleh tak..?? seronok papa tengok anak2 papa baik2 mcm tu...kan bagus tak gaduh2...mama lepas memasak lepak baca majalah....
22nd Feb 2008, 08:17   comments (0)

anak2 papa santai tengok cd..

citer kelakor ...citer hong kong..berlekek2 papa, mama dan anak2 papa ketawa tadi... mama mulanya nak beli citer rambo yg terbaru...tapi abg daniel merengek nak tengok citer ni...tapi ok jugak terhibur jugak utk hiburan seisi keluarga....adik puteri ni tak boleh biarkan dia amik sendiri pil omega tu ...selalu amik lebih 3-4 biji sekali makan...tu yg selalu kena marah dgn mama...satu hari makan 2 biji aje dah cukup tau...
22nd Feb 2008, 08:14   comments (0)

mentalk candy..

masa lepak dgn abg sapri ada cina approach papa produk ni... papa beli 4 biji...each rm5...saje nak test...dia cakap power... mcm2 ada kat market sekarang ni.... gula2 pun ada yg POWERRR....papa dah test dah memang ada ummphh... cina tu ajak papa join jadi agen...papa tolak cara baik...beli produk dan pakai sendiri boleh le kot....
22nd Feb 2008, 07:29   comments (0)

lepak dgn bob dan sapri empire...

lepas ni papa nak fokus dan bantu SAPRI EMPIRE .... papa pesan dgn abg sapri supaya jangan cepat putus asa dan mengalah...rapatkan barisan dan selalu jumpa papa...kita sama2 berusaha dan bekerjasama...nak hidupkan satu2 leg atau nak create leader ni dlm jaringan papa...papa perlu banyak bersabar... kita perlu banyak mendengar permasalahan biz partner kita dan simpan sendiri masalah kita yg ada... kekadang papa bengang jugak dan marah...ye le sbg manusia biasa papa pun ada ups n downs sendiri...tapi papa dah anggap kalau nak buat networking business ni kita perlu anggap kawan2 kita dlm jaringan ni spt ANAK-ANAK KITA SENDIRI...kalau dah ramai anak memang banyak ragam dan perangai...so papa kena banyak bersabar dan TERUSKAN USAHA MEMBANTU ANAK2 PAPA INI... jadi kalau papa sesekali marah dan herdik jangan le kecik hati... papa mahukan semua BEG members berjaya...memang sudah tanggungjawab papa ... papa nampak semua org ada POTENSI UTK BERJAYA... so tahun ni 2008 mari kita semua belajar bertanggungjawab kpd perniagaan kita masing2.... gambar org tak siuman tu yg papa amik secara close up...lepak jap dgn bob bincang pasal strategi dan bual2 santai....papa perasan bob ni seorang yg aggresive dan mempunyai matlamat utk merubah kehidupannya...keep it up bro dan teruskan perjuangan sehinggan berjaya... kerjasama nazar dgn bob papa tengok berhasil...itu le bagusnya kalau semua org rapatkan diri dlm barisan dan berbaik2 dgn upline dan downline masing2 demi kebaikan perniagaan masing2....bagi abg sapri..dont woory bang saya akan bantu dgn syarat abg nak bantu diri abg sendiri...sama2 kita berjuang sehingga berjaya...no heart feeling..its just a businesss...
22nd Feb 2008, 07:24   comments (0)

jenama baju APPLE BOTTOM...

baru papa tahu baju kanak2 pun ada jenama apple...papa ingat komputer aje berjenama apple... mama suruh adik puteri baju yg mama belikan masa pergi jaya jusco itu hari...cantik..color oren terang...mama belikan dgn seluar jeans sekali...cute anak papa pakai... harga pun boleh tahan rm49.90 each...tapi bagus boleh tahan lama sikit pakai dan color pun tak cepat luntur....mama cakap lepas ni nak belikan abg daniel tshirt color oren jugak...biar sedondon dgn adik puteri...kat bawah tu gambar mainan abg daniel.... lepas main simpan hah...nanti kena belasah dgn mama tu...kesian mama setiap hari kena kemas umah...dan setiap hari anak2 papa sepahkan.... kalau abg daniel amalkan lepas main simpan ....mesti adik puteri pun ikut dan buat bende yg sama..baru ada DUPLIKASI kan...kan... kan....now papa kat melaka sentral baru habis talk dgn 2 prospek...dan lah ni tengah tunggu nazar hantar duit rm3496 ...TAHNIAH & SYABAS papa ucapkan pada nazar ni pasal hari ni ada new registration 7 kedai lagi...mlm tadi 9 kedai....alhamdullilah....yg nak masuk hari ni adalah KETUA POSMEN (chief kpd bob posmen)..TAHNIAH & SYABAS jugak pada FAIRUZ EMPIRE (BOB POSMEN) ...go...go...go.......go..BEG....yesssssssssss.......papa happy....
21st Feb 2008, 09:29   comments (3)

anak2 papa santai kat umah...

basikal anak2 papa yg terletak depan umah....papa rase 2 basikal kepunyaan putera puteri papa tu tak pernah berbasuh sejak beli....betulkan??
21st Feb 2008, 08:44   comments (0)

sakit siut...

kelakor papa dengar mama marah abg daniel yg picit2 kepala mama yg rase mcm nak tertanggal...daniel tunjukkan pada mama bekas color merah kat atas kepala mama...siap amik gambar lagi daniel gunakan mama punye handphone...apa bende tu daniel? mama pun tak tau apa bende tu...tanda lahir ke?? mama bergurau dgn abg daniel itu tanda paku pontianak...pehh...mcm tu pulak nak bergurau dgn budak2...papa marah mama...cari le idea lain...ke situ pulak...mama tesengeh aje..dengan budak2 ni tak boleh cakap bukan2..cepat masuk dlm fikiran dia org...
21st Feb 2008, 08:34   comments (0)